De meeste mensen hebben geen flauw idee waar het over gaat wanneer we het over de circulaire tijd hebben. Om dit wat beter uit te leggen zodat het begrijpelijker wordt kunnen we opnieuw een voorbeeld nemen van Hermes Trimegistus die het op deze manier beschreef, Alles wat bestaat vergaat niet en zullen alleen een verandering ondergaan. Sterven is een transformatie want onze geest kent geen tijd en is onsterfelijk omdat we één geheel vormen met universum.

Het fysieke lichaam na de dood wordt weer opgenomen door de natuur en de ziel wordt weer opgenomen in het universum (stof ben je en naar stof keer je terug). Dit heeft eigenlijk niets met tijd te maken maar met de universele wetten waarmee alles in het universum beheerst wordt en waar we allemaal aan onderhevig zijn. Dit zijn de wetten die we niet kunnen veranderen en ervoor zorgen dat het steeds weer opnieuw terugkomt in ons leven.

Wanneer een mens een verlies ondergaat kan deze rouwen voor onbepaalde tijd ( tijd heelt wonden)en omdat we steeds weer opnieuw pijnlijke herinneringen naar het hier en nu halen kan het rouwen oneindig lang zijn. Wanneer je dit begrepen hebt zul je leren het verleden los te laten omdat je die niet meer kunt veranderen en wordt je geestelijk sterker wanneer je je ervan bewust bent dat het negatieve in het menselijke leven in het verleden ligt en het positieve in de toekomst.

Alle dromen liggen in de toekomst omdat ze nog niet verwezenlijkt zijn en alle ervaringen in het verleden. De herinneringen van het leven naar het hier en nu brengen zorgt ervoor dat deze je leven gaan beheersen, het is vandaar dus van enorm groot belang het verleden en de toekomst te laten voor wat het is en je te begeven in het hier en nu zo kun je je dan aanpassen aan de huidige tijdlijn en zul je makkelijker door het leven kunnen gaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dugardiendutemps.be of kom vrijblijvend een kijkje nemen bij onze maandelijkse workshops. De datums voor de workshops kunt vinden op onze website.

 

Naar Welkom