Een reden om een energievergelijk te maken

Één van de belangrijkste redenen om een energievergelijk te maken is om de hoge energierekening te verlagen en op deze kosten te besparen. Het is begrijpelijk, want 90% van de Nederlandse huishoudens betaalt te veel voor gas en stroom. Je kunt zelf een vergelijking maken door alle energieleveranciers af te gaan en hun tarieven te noteren óf je kunt gebruik maken van een energievergelijk en binnen 5 minuten de voordeligste energieleverancier uitgekozen hebben.

Waaruit bestaan energiekosten?

De energierekening bestaat uit verschillende onderdelen waar je rekening mee moet houden bij het maken van een energievergelijk:

  • Leveringstarief
  • Vaste leveringskosten
  • BTW
  • Overheidsheffingen
  • Netbeheerkosten

Deze tarieven moet je allemaal meenemen tijdens je energievergelijk. Doe je dit niet dan heb je ook geen juiste vergelijking. Wanneer je gebruik maakt van een energievergelijker worden deze kosten automatisch meegenomen in de berekening en dus heb je een kloppende vergelijking.

Elke maand een ander energietarief

Elke maand passen vrijwel elke maand hun energietarief aan. Dit betekent dat zodra jij wacht met het maken van een energievergelijk de tarieven zomaar hoger kunnen zijn. Daarom is het verstandig om snel in actie te komen. Vooral wanneer je een variabelcontract hebt is dit verstandig. De tarieven veranderen dan mee met de markt, waardoor je flink duurder uit bent dan met een vast contract. Loopt je contract op die moment nog niet af? Ook dan kun je gewoon overstapen.

Wat heb je nodig bij een energievergelijk?

Als je gebruik maakt van een energievergelijker heb je een recentelijk jaarverbruik nodig en je postcode en huisnummer. Aan de hand van dit verbruik zal een berekening worden gemaakt en worden de voordeligste energieleveranciers voor je uitgekozen. Je kunt daarna eenvoudig kiezen of je wilt overstappen. Wil je dit? Dan zal de energievergelijker dit voor je regelen.

Daarom is het een goed idee om een energievergelijk te maken via een energievergelijker. Je bespaart er tot wel 300 euro meer op je energiekosten en hoeft zelf bijna niets te regelen. Alleen de meterstanden hoef je door te geven aan de energieleverancier. Bespaar flink op je energiekosten en betaal nooit meer te veel voor je gas en stroom.